Suzhou Leyang Technology Co.,Ltd.

Πώς να αυξήσετε τη φωτεινότητα των προϊόντων με έγχυση από τη διαδικασία και το καλούπι;

Χρόνος απελευθέρωσης: 2020-08-20 09:38:57  Hits: 13
  1. Καλούπι έγχυσης


1. Εάν η κοιλότητα του καλουπιού έχει υποστεί κακή επεξεργασία, όπως ουλές, μικρο-οπές, γδάρσιμο, τραχύτητα κ.λπ., αναπόφευκτα θα αντανακλάται στα πλαστικά μέρη και θα κάνει τα πλαστικά μέρη ελάχιστα γυαλιστερά. Για αυτό, το καλούπι πρέπει να υποβληθεί σε προσεκτική επεξεργασία για να κάνει την επιφάνεια της κοιλότητας πιο Μικρή τραχύτητα, η επιχρωμίωση μπορεί να γυαλιστεί εάν είναι απαραίτητο.


2. Εάν υπάρχουν λεκέδες λαδιού, λεκέδες νερού στην επιφάνεια της κοιλότητας ή υπερβολικός παράγοντας απελευθέρωσης, η επιφάνεια των πλαστικών μερών θα είναι σκοτεινή και θαμπό. Για αυτό, οι λεκέδες λαδιού και οι λεκέδες νερού πρέπει να αφαιρεθούν εγκαίρως και ο παράγοντας απελευθέρωσης θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε περιορισμένη ποσότητα.


3. Εάν η γωνία απογύμνωσης του πλαστικού εξαρτήματος είναι πολύ μικρή, θα είναι δύσκολο να αφαιρεθεί η απογύμνωση ή η δύναμη που ασκείται κατά τη διάρκεια της εκφόρτωσης είναι πολύ μεγάλη, έτσι ώστε η επιφάνεια του πλαστικού εξαρτήματος να έχει την καλύτερη στιλπνότητα. Για αυτό, πρέπει να αυξηθεί η γωνία αποκόλλησης.


4. Εάν η εξάτμιση του καλουπιού είναι κακή, θα παραμείνει πολύ αέριο στο καλούπι, κάτι που θα προκαλέσει επίσης φτωχή στιλπνότητα. Για αυτό, ελέγξτε και διορθώστε το σύστημα εξάτμισης καλουπιού.


5. Εάν η περιοχή διατομής της πύλης ή του δρομέα είναι πολύ μικρή ή αλλάξει ξαφνικά, η δύναμη διάτμησης θα είναι πολύ μεγάλη όταν το τήγμα ρέει σε αυτό και θα ρέει με τυρβώδη δυναμική, με αποτέλεσμα κακή στιλπνότητα. Γι 'αυτό, η πύλη και ο δρομέας πρέπει να είναι κατάλληλα διευρυμένη περιοχή Διατομής.


Δύο, διαδικασία χύτευσης με έγχυση


1. Εάν η ταχύτητα έγχυσης είναι πολύ χαμηλή, η επιφάνεια του πλαστικού εξαρτήματος δεν είναι πυκνή και η στιλπνότητα είναι χαμηλή. Για αυτό, η ταχύτητα έγχυσης μπορεί να αυξηθεί κατάλληλα.


2. Για πλαστικά μέρη με πυκνά τοιχώματα, εάν η ψύξη είναι ανεπαρκής, η επιφάνεια θα είναι τριχωτή και η γυαλάδα θα είναι σκοτεινή. Για αυτό, το σύστημα ψύξης πρέπει να βελτιωθεί.


3. Εάν η πίεση συγκράτησης είναι ανεπαρκής και ο χρόνος συγκράτησης είναι πολύ μικρός, η πυκνότητα των πλαστικών μερών είναι ανεπαρκής και η στιλπνότητα είναι χαμηλή. Για αυτό, πρέπει να αυξηθεί η πίεση συγκράτησης και ο χρόνος συγκράτησης.


5. Εάν η θερμοκρασία τήξης είναι πολύ χαμηλή, η ρευστότητα θα είναι χαμηλή και είναι εύκολο να προκαλέσει κακή στιλπνότητα. Για αυτό, η θερμοκρασία τήγματος πρέπει να αυξηθεί κατάλληλα.


6. Για πλαστικά μέρη κατασκευασμένα από κρυσταλλική ρητίνη, όπως PE, PP, POM, κ.λπ., η ανομοιόμορφη ψύξη θα προκαλέσει χαμηλή στιλπνότητα. Για αυτό, το σύστημα ψύξης θα πρέπει να βελτιωθεί ώστε να το ψύχει ομοιόμορφα.


7. Εάν η ταχύτητα έγχυσης είναι πολύ υψηλή και η περιοχή διατομής της πύλης είναι πολύ μικρή, το προϊόν έκχυσης θα είναι σκοτεινό και φτωχό σε γυαλιστερό. Για αυτό, η ταχύτητα έγχυσης μπορεί να μειωθεί κατάλληλα και η περιοχή διατομής της πύλης μπορεί να αυξηθεί.

2.jpg

Προηγούμενος: Ποια είναι τα πλασ...

Επόμενο: Γιατί τα πλαστικά ...